Lax med tomatsallad och saffransris

Trevlig Måndag! Hoppas ni hunnit njuta till max ute i solen idag. Här följer ett recept direkt inspirerat av dagens vackra väder. Lyxig stekt lax med solgult saffransris och tomatsallad. En fröjd för både öga och mun, färdig på 40 minuter.
Ingredienser:
Ris
1 gul lök
4 msk smör
1/2 g saffran
4 portioner ris
Tomatsallad
1/2 kruka persilja
4 plommontomater
1/2 påse (125 g) salladslök
2 msk olivolja
1/2 citron
Lax
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 portioner laxfilé
1/2 msk olja
Gör så här:
1. Tina laxen.
2. Ris: Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smöret tillsammans med riset i en kastrull. Rör i saffranet och tillsätt mängden vatten enligt anvisningen på risförpackningen. Koka klart under lock.
3. Tomatsallad: Hacka persiljan. Dela och skär tomaterna i klyftor. Ansa och strimla salladslöken. Blanda tomater och salladslök med olivoljan. Pressa i citronen och smaka av med salt och peppar. Blanda i persiljan.
4. Lax: Blanda kryddorna och krydda laxen. Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida.
5. Servera laxen med riset och tomatsalladen.