Kikärtsgryta med dragon

En ljuvlig vegogryta med matiga kikärtor, krispiga salladsärtor, zucchini och röd peppar som får puttra i en grämig gräddsås. Dragonen ger såsen en underbar örtighet och gifter sig dint med citronens syrlighet. Servera grytan i en djup skål med fluffigt ris och ät er mätta.
Ingredienser:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd peppar
1 zucchini
1 msk olja
salt och peppar
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
150g salladsärtor
2 förp (380g) kokta kikärtor
1/2 citron
1 kruka dragon
4 portioner ris
Gör så här:
1. Kikärtsgryta: Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka chilin.
2. Skär zucchinin i små tärningar. Bryn dem i oljan i en stekpanna, tillsätt lökhacket och chilin. Krydda med salt och peppar.
3. Blanda ner grädde och buljong i grytan. Rör i salladärtorna och låt koka under lock 6 minuter.
4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
5. Kikärtsgryta: Skölj kikärtorna i kallt vatten och låt dem rinna av.
6. Riv skalet av citronen, tillsätt det och kikärtorna i krytan. Låt koka ytterligare ca 2 minuter. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
7. Repa och hacka dragonen och vänd ner i grytan.
8. Servera grytan med riset.
