Kycklingfilé och höstsallad med päron och gorgonzola

Kycklingfilé som paras ihop med en god höstsallad och ugnsrostade rotgrönsaker. Den matiga salladen består av palsternacka, morot och potatis som blandas med friskt päron och intensiv gorgonzola.
Ingredienser:
Rotfrukter
2 palsternackor
3 morötter
ca 200 g rotselleri
450g potatis
2 msk olivolja
salt och peppar
4 kycklingfiléer
Sallad
2 päron
1dl solrosfrön
65g röd mangold
Sås
2 msk honung
3 msk balsamvinäger
1 dl vatten
1 tsk majsstärkelse
150g gorgonzola
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader och sätt in ugnsplåten.
2. Rotfrukter: Skölj och skär bort ändarna på palsternackorna och morötterna och skär i bitar. Skär bort skalet på rotsellerin och skär den i bitar och skär potatisen i klyftor. Blanda rotfrukterna i en bunke med hälften av olivoljan, salt och peppar. Häll ut rotfrukterna på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
3. Sallad: Kärna ur päronen och skär dem i tunna klyftor.
4. Bryn kycklingen runt om i resten av olivoljan, krydda med salt och peppar. Ta ut rotfruktsplåten och lägg på kyckling, päron och solrosfrön och stek med rotfrukterna de sista 10 minuterna eller tills kycklingens innertemperatur är 72 grader.
5. Sås: Blanda honung, vinäger, vatten och majsstärkelse i en kastrull. Låt koka upp och sjud i några minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
6. Lägg upp kycklingen på ett fat och blanda rotfrukterna med magold, päron och solrosfrön. Smula över osten och ringla över såsen.
Tips! Rosta solrosfröna i en stekpanna med lite salt tills de får lite färg.