Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och sötsur löksås

 
Det saftiga köttet harmoniserar perfekt med den söta palsternackan, rotsellerin och potatisen. Rödvinssåsen lyfter rätten och binder ihop rättens smaker. Perfekt till fredagsmyset! Häll upp något gott att dricka till och njut.
 
Ingredienser:
 
Rotfrukter
2 palsternackor
ca 200g rotselleri
900g fast potatis
1 msk olja
salt och peppar
1/2 kruka persilja
 
Löksås
2 rödlökar
2 msk strösocker
1/2 dl chilisås
2 msk rödvinsvinäger
2 dl vatten
1 msk japansk soja
 
1 cosmopolitansallad
 
Kött
ca 600g fläskytterfilé
1 msk olja
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en ugnsplåt.
2. Rotfrukter: Skala och skär palsternacka, selleri och potatis i mindre bitar. Blanda rotfrukterna med oljan och krydda med salt och peppar. Häll rotfrukterna på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.
3. Löksås: Skala och skiva löken. Koka upp lök, socker, chilisås, vinäger, vatten och soja och låt sjuda ca 5 minuter.
4. Skär salladen i bitar.
5. Kött: Skär ytterfilén i ca 2 centimeter tjocka skivor och stek i oljan i en stekpanna, ca 5 minuter. Vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
6. Rotfrukter: Hacka persiljan och strö över rotfrukterna.
7. Servera fläskytterfilén med löksås, sallad och rotfrukter.
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0