Kyckling med ljummen potatissallad

Kycklingfiléer steks med krossad vitlök tills de får fin stekyta och ugnsrostas därefter. Servera med en ljummen och färgsprakande potatissallad smaksatt med tomatpesto, färska tomater och purjolök.
Ingredienser:
900g potatis
1/2 purjolök
1/2 förp (500g plommontomater
1/2 gurka
2 dl pesto tomat
Kyckling
640 g kycklingfilé
1/2 msk olja
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
65 g röd mangold
Gör så här:
1. Tina kycklingen.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Potatissallad: Skala och koka potatisen.
3. Ansa och skiva purjolöken. Skär tomater och gurka i bitar.
5. Kyckling: Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna, krossa och lägg i vitlöken, krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen tills innertemperaturen är 72 grader, ca 10 minuter.
6. Potatissallad: Blanda den kokta potatisen med pesto, purjolök, tomat och gurka.
7. Skär kycklingen i skivor och servera med potatissallad och mangold.