Kycklingfärsbiffar och äppelgräddsås med krasse.

 
Hej kära läsare! Hoppas ni har haft en bra Måndag. För oss har det varit en extra härlig dag då min lilla son fyllt två år dagen till ära. Till middag bjöd jag idag på smörstekta gyllene biffar med en ljuvlig äppelgräddsås där äpplena fått puttra med ingefära och grädde.
 
Ingredienser:
4 portioner ris
 
Biffar
1/2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 ägg
ca 500g kycklingfärs
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör
 
Äppelgräddsås
1/2 gul lök
1 msk riven färsk ingefära
1 äpple
1/2 msk smör
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 ask kryddkrasse
 
65g röd mangold
 
Gör så här:
1. Sätt ugne på 175 grader.
2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
3. Biffar: Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla en par minuter. Blanda sedan ströbrödsblandningen med ägg och färs. Krydda med senap, salt och peppar. Forma färsen till små biffar.
4. Bryn biffarna på båda sidor i smöret i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form eller sätt in stekpannan (om den tål det) med biffarna mitt i ugnen ca 8 minuter.
5. Äppelgräddsås: Skala lök, ingefära och äpple. Hacka löken och riv ingefäran. Kärna ur och tärna äpplet. Fräs allt i smöret i en kastrull. Tillsätt grädde och vatten och låt småputtra tills äpplena börjar bli mosiga, ca 5 minuter. Mixa såsen slät. Späd eventuellt med lite extra vatten och smaka av med salt och peppar.
6. Klipp krasse och vänd ner hälften i såsen strax innan servering.
7. Servera biffarna med sås, ris, mangold och resten av krassen.
 
Eftersom min son fyllde år idag startade vi dagen med amerikanska pannkakor, lite extra lyx med andra ord. Sen har vi varit ute och lekt och självklart har vi bakat tårta. en riktigt klassisk barnkalastårta med vaniljkräm och jordgubbsfyllning. Dekorerad med kinderägg och godis. Här får ni se några glimtar av vårt firande idag.
 
 
 
 
 
Fortsatt trevlig kväll!



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0