Stekt halloumi med grynsallad och myntafil

En mättande och ljummen sallad där matveten bjuder på fint tuggmotstånd och grönsakspytten bidrar med nyanserade smaker. Salt och halloumi och myntadoftande gräddfilssås kompletterar fint.
Ingredienser:
4 portioner matvete
500g vegetarisk pytt
1 msk olivolja
salt och peppar
400g halloumi
1 tsk olja
65g babyspenat
Myntafil
1 kruka mynta
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här:
1. Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen.
2. Stek pytten mjuk i olivoljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Lägg upp i en bunke.
3. Skär halloumin i tärningar och stek i oljan i en stekpanna.
4. Myntafil: Hacka myntan och blanda med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar.
5. Blanda matvete, pytt, halloumi och spenat.
6. Servera med myntafilen.
