Svartkålspasta med vitt vin och pecorino

 
En underbar pasta med klassiska italienska smaker. Pricken över 1:et är pecorinoosten som binder ihop smakerna perfekt. Strö över lite salt och nymalen svartpeppar och dröm dig bort till medelhavet!
 
Ingredienser:
4 portioner pasta, gärna vermicelli
150g haricots verts
1 förp (380g) cannellinibönor
125g skuren svartkål
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 dl vispgrädde
100g pecorinoost
salt och peppar
1/2 förp (500g) plommontomater
 
Gör så här:
1. koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa haricots vertsen och låt koka med pastan när det återstår 3 minuter av koktiden.
2. Spola cannellinibönorna i kallt vatten och låt rinna av.
3. Fräs kålen mjuk i olivoljan i en stekpanna, pressa i vitlöken och häll i vinet. Låt vinet koka ca 1 minut och blanda sedan ner bönor och grädde.
4. Riv osten och rör ner den, koka upp och smaka av med salt och peppar.
5. Skär tomaterna i mindre bitar.
6. Blanda pastan med kålsåsen och tomaterna och servera gärna med lite extra pecolino.
 
 
Hej kära läsare!
I helgen har vi varit iväg på en kryssning till Åland tillsammans med hela min familj. Vi har njutit av god mat, dansat och lekt massor och haft en fantastisk helg med vackert väder. Tyvärr avslutades resan med att Tobias glömde kvar min handväska på bussen från båten, men allt löste så fint tillslut. I Jönköping hittade busschauffören min väska och såg till att den kom hem till mig igen. Men ett dygn utan alla mina viktiga saker har varit en utmaning.
 
 
 
 
 
Fortsatt trevlig måndagkväll!



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0