Zucchinipannkakor med majskräm

 
Rivna morötter och zucchini utgör basen i dessa frasiga zuccginipannkakor. Pannkakorna får ett härligt krisp av de små solroskärnorna och serveras med en majskräm med sting från chilipulver.
 
Ingredienser:
4 ägg
2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
300g morötter
2 (ca 600g) zucchini
1 dl rostade solroskärnor
1 tsk salt
2 krm peppar
3 msk olja
 
Majskräm
150g majskorn
2 dl creme fraiche
1/2 tsk salt
2 krm chilipulver
 
Sallad
250g körsbärstomater
100g ärtskott
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 100 grader och sätt in en plåt.
2. Pannkakor: Vispa ihop ägg, mjölk och mjöl. Skala morötter och riv dem och zucchinin grovt. Pressa ur vätskan. Blanda ner "rivet" i äggsmetentillsammans med solroskärnor, salt och peppar.
3. Majskräm: Låt majsen rinna av och blanda den med creme fraische. Krydda med salt och chilipulver.
4. Sallad: Dela tomaterna och blanda med ärtskott, olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
5. Pannkakor: Stek pannkakorna i olja i en stekpanna i omgångar och håll dem varma på plåten i ugnen.
6. Servera pannkakorna med majskräm och sallad.
 
 
Godkväll på er fina läsare! Har ni fått njuta av någon god kanelbulle under dagen idag? Jag och barnen har bakat här i eftermiddag, så vi lyxade till det med ljumna nybakade bullar med kall mjölk till kvällsfikat. Min lilla son smaskade tappert i sig två stycken och halva storasysters, den grabben har ingen botten när det kommer till bullar.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0