Hemmagjord sushi

Här kommer en guid till att enkelt göra fräsh och god sushi hemma, där du själv väljer innehållet. Dessutom kommer dom se ut precis som när proffsen arbetar, med lite hjälp vill säga. Vi använder något som heter Sushi bazooka som vi köpt på Coolstuff.se, klicka på länker för att komma direkt till hemsidan. För en liten peng får du all hjälp du behöver för en perfekt slutfinish.
Riset vi använder till vår sushi är Grötris, koka upp efter anvisningarna på förpackningen och tillsätt några matskedar risvinäger. Vi har också i några matskedar Mirin - en söt, gulaktig alkoholhaltig vätska som spelar en viktig roll som kryddning i japansk matlagning. Blanda runt dom båda vätskorna med riset och låt svalna.


Under tiden riset svalnar kan man börja förbereda fyllningen. Här finns inga begränsningar, det är du och dina smaklökar som avgör. Mina favorit när det kommer till sushi är just maki, och det är dom rullarna man gör med sushibazookan. När vi fyller vår maki använder vi avokado, tunt skivad röd paprika och gurka, lax och räkor.
I det skedet när man ska fylla sin sushi är bazookan oumbärlig. Den skapar en skåra i riset som enkelt gör att man fyller sin maki på ett snyggt sätt. Sen pressas riset runt sin valda fyllning och kommer sen ut som en perfekt rulle redo att rullas in i noriarket. Nori är det gröna sjögräset som man använder till sushirullarna. Processen att tillverka nori kan liknas vid pappertillverkning. Noritillverkning är en storindustri som omsätter ungeför 2 miljarder dollar varje år.


När du rullat ihop din maki, blöt ditt finger med lite vatten och limma sedan ihop noriarkets kant. Sen kan du börja skiva upp din hemmagjorda sushi med en vass kniv. Servera med soya med en tesked sesamfrön i och wasabi.
Lycka till!