Maränger med choklad och en skogstur
Frassega maränger utan krångel, så busenkla att barnen klarar av att vara med och göra dom. En perfekt gåbortpresent till helgen.

10-12 stycken maränger
3 äggvitor från tre stora ägg (är äggen små så ta fyra stycken)
2,5 dl socker
50g choklad efter smak
Gör så här:
Separera vitan från gulan. Lägg socker och äggvitor i en skål och börja vispa långsamt. Öka hastigheten successivt och vispa sedan på högsta nivå i ca 5 minuter. Smält choklad i vattenbad och ringla över marängen. Vänd ett fåtal gånger med en slickepott. Blanda inte för mycket. Värm ugnen till 145 grader. Klicka ut 10-12 stora maränger med hjälp av två skedar. Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter. Ta ut och låt svalna på plåten en stund.



När karln i huset kom hem från jobbet tog vi tillfället i akt och åkte ut och rastade barnen i skogen. Solen sken och barnen plockade vackra saker i skogen som vi sedan tog hem och gjorde en instalation av på matsalsbordet. Barnen blir så stolta när dom får använda sin kreativa sida och skapa tillsammans.

