Stekt kotlett med sötpotatisaioli

Aioli är en vitlöksmajonäs som vanligtvis serveras som sås, men om man istället kombinerar ingredienserna med sötpotatis så får man en underbart smakrik puré som passar utmärkt till kött.
Ingredienser:
Sötpotatisaioli
900g sötpotatis
2 äggulor
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1/2 citron
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Rödlök
2 rödlökar
1/2 dl rödvinsvinäger
2 msk vatten
1 msk strösocker
2 krm salt
100g pimiento de padron
1 msk olja
4 benfria fläskkotletter
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Sötpotatisaioli: Skala och skiva potatisen och lägg på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de är mjuka.
3. Rödlök: Skala och skiva löken tunt. Blanda den med vinäger, vatten, socker och salt. Vänd runt löken då och då.
4. Sötpotatisaioli: Låt sötpotatisen svalna lite och mixa den sedan med äggulor, pressad vitlök och olivolja. Krydda med citronsaft, salt och peppar.
5. Rosta pimiento de padron i hälften av oljan i en stekpanna och salta. Lägg upp dem på en tallrik.
6. Krydda kotletterna med salt och peppar och stek dem ca 8 minuter i resten av oljan i en stekpanna, vänd då och då.
7. Servera kotletterna med sötpotatisaioli, rödlök och pimento de padron.
Fortsatt trevlig Onsdag på er!